Resim-3, Kıbrıs Davamız

Perşembe, Nisan 24, 2008


1 yorum:

Ziyaretçi,  28 Eylül 2008 01:51  

Evet: Yıl 1974'dür.Mehmetçik Kıbrıs'a çıkar ve Türk'ün mührünü, inancının mührünü,menfaatinin mührünü adaya vurur.Ancak batı dünyası Amerika başta olmak üzere bize ambargo uygular.Askeri zafer kazanılır sıra bunun diploması alanında da teyit edilmesine gelmiştir.Dönemin başbakanı Rahmetli Ecevit'in görüşü federasyon ,Başbakan yardımcısı Sayın Erbakan'ın görüşü ise taksimdir.Ecevitin görüşü askeri zafere denk düşmemekte,Erbakan'ın görüşü ise Türkiye ve dünyd şartlarının 1974 konjönktürüne uymamaktadır.
İşte bu şartlarda Bilge Lider Kutlu Hakan Sayın Aykut EDİBALİ Türkiye'nin Kıbrıs Politikası Ne Olmalıdır? eserini yazar ve yayınlar. Edibali bu eserinde Kıbrısta menfaati olan tüm güçleri ki bunlar başta Türkiye,Yunanistan,İngilteredir. Sonra ABD,Rusya,İsrail dir. bunların tahlillerini yapar ve sonunda Türkiye ve dünya şartları açısından askeri zaferin diplomatik zaferle tamamlanması ve taçlanması açısından çözümü ortaya koyar: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İLAN EDİLMELİDİR.
AMA DÖNEMİN TÜRK SİYASETİNE YÖN VEREN AKTÖRLERİ SAĞ SOL KAVGALARI VE HİZİPLEŞMELERİYLE GÜNLERİNİ,YILLARINI TÜKETMEKTEDİR.Kimi siyasiler kadayıfın altının kızarmasıyla meşgüldür. Ancak 12 Eylül 80 müdahalesinden sonra kurulan hükümet'in kararı 1983 yılında KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNİ İLAN ETMEK OLMUŞTUR.BİLGE LİDER EDİBALİNİN 1974'TE 10 YIL ÖNCE TÜRK SİYASETİNE,TÜRK DİPLOMASİSİNE BİR KUTUP YILDIZI GİBİ BİLGECE GÖSTERDİĞİ YOL SAYESİNDE BU DİPLOMATİK ZAFER KAZANILDI. BÖYLECE SAYIN AYKUT EDİBALİ BİLGE LİDERLİĞİNİ KANITLARKEN BANA GÖRE KUTLU HAKAN HAKKINI DA KAZANMIŞTI.
YİNE AYNI DUYGULARLA 2002 VE 2004 YILLARINDA BANA DA NASİP OLAN BİR GURUP ARKADAŞIYLA ADAYA GİDEREK BİR DEFA YÜKSELEN BAYRAK BİR DAHA İNMEZ.BAYRAK İNMEZ EZAN SUSMAZ DİYE YENİDEN MİLLİ MÜCADELECİLERİN
MİLLET SEVDALILARININ GÜR SESİNİN 2004 ŞARTLARINDA DAHA GÜÇLÜ ÇIKTIĞINI İSPATLIYOR...MÜSLÜMAN TÜRK'ÜN VARLIK VE BEKA DAVASI SÖZLE DEĞİL FİİLEN YÜRÜTÜLÜYORDU.
2004'TEN BİRKAÇ YIL SONRA TRABZON'a gelen Kıbrıs'a yerleşmiş akrabalarımız:"Referandumda Kıbrıs'a çok insanlar geldi.AMA EDİBALİ'NİN ADAMLARI YILLARCA BİR EFSANE GİBİ ANLATILDI."diyorlardı.

BİLGE LİDER EDİBALİ BİZDEDİR
TUTTUĞUNU KOPARIR KARTAL PENÇESİ
Mehmet MUTLUOĞLU

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.