Resim-7, Sosyal Sistemlerin Temelleri

Cuma, Haziran 27, 2008

2 yorum:

Ziyaretçi,  26 Ekim 2008 20:09  

Büyük bir zevkle okuduğum ve son derece istifade ettiğim bir eser.inancım odur ki,batılı mütefekkirlerin,filozofların ve bilim adamlarının da mutlaka okuması gerekli ve bunun için diğer dillerde de çevirisinin yapılması gereken bir baş yapıt.
İnsan aklının ve bilimin son derece önemli olduğunu ancak mutlak ve evrencel gerçeği bulmamız noktasında bu bilgi kaynaklarının ihtimali ve izafi olduğunu ortaya koyuyor. Bu itibarla mutlak ve evrensel hakikatten söz edebilmek için insan için önemli ama sınırlı bu bilgi kaynaklarının İlahi vahye teslim olmasını mutlak ve evrensel bilginin ancak insanı,eşyayı ve hayatı yaratan ve bunların hakikatini tamamen bilen Allah'ın bilebileceğini ortaya koyuyor.
Müslüman Türk tefekkürünün bilim ve hikmetin ortaya koyduğu bir şaheser.
Keşke ilmin ve hikmetin kıymetini bilebilsek.
keşke bilim ve hikmet kutuplarından yeterince faydalanabilsek.Milletimizin de islam dünyasının da en büyük eksikliği bu olsa gerek.
Mehmet MUTLUOĞLU

Ziyaretçi,  16 Haziran 2009 11:54  

Akif Ak Beyefendinin de bu çalışma üzerindeki hakkını teslim etmek lazım.

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.