İmam hatip savunuculuğu ile komünizm düşmanlığı yarım asırdır aynı safta! - sol.org.tr

Perşembe, Mayıs 12, 2016

http://bit.ly/1YnE0Mf

Adresinden Komünist Parti'nin (TKP-Yeni) yayın organı tarafından YMM hakkında yayınlanan bir yazıya ulaşabilirsiniz.
Komünist Parti’nin 1 Mayıs’ta açtığı “İmam hatipler kapatılsın” pankartı, AKP yandaşı ve gerici çevrelerde tepkiye yol açtı. 1970 yılında antikomünist hareketin önemli yayın organlarından Yeniden Milli Mücadele Dergisi’ndeki imam hatip savunuculuğu, siyasal islamcılık ile komünizm düşmanlığının yarım asırdır aynı safta olduğunu kanıtlıyor.
(...)
“İman Yuvaları Kapatılamaz” başlıklı bildiride şu cümleler yer almış:“28 Eylül 1970 tarihinde toplanacak olan 8. Milli Eğitim Şurası’na sunulcak tasarıda imam hatiplerin orta kısmı kapatılmak istenmektedir.  Üç senede ehliyetli bir din adamının yetişmesi imkansızdır. Aynı tasarıya göre imam hatip okulu mezunları için sadece imamlık, hatiplik yeterli görülmektedir. Bu tasarı anti demokratiktir. Çünkü demokrasilerde milletin iradesi esastır. Millete bağlı teşkilatlar olarak bütün dünyaya haykırıyoruz ki, iman yuvaları sönmeyecektir. 
Editör:
Yarım asır önce verdiğimiz sözü tutmuşuz! Millet düşmanlarının yarım asırlık kavgasına rağmen, iman yuvaları sönmemiş. 

0 yorum:

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.