İnternet Basınından, YMM

Pazar, Haziran 28, 2009

YENİDEN MİLLİ MÜCADELE

Ne zamandır Türkiye'deki sağ siyasetlerin yakın tarihini inceleme niyetindeydim. Ülkücü hareket, Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar, Kültür Ocakları... Bu konuda mevcut olan İnternet kaynaklarını tararken, Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur Bey'in bir yazısına rastladım. Türkiye Sağı'nın ideolojik temellerini atan bir teşkilattan bahsediyordu: Yeniden Milli Mücadele Hareketi. Özellikle yeni neslin duymaya pek de aşina olmadığı bu hareketi, iddia'nın ciddiyetine binaen, internet üzerinde araştırdım. Türkiye'de "Millilik" ve "Müslümanların İslamî Bilinçlenmesi" kavramlarında, böyle derinlikli bir perspektif sunabilen, Türk entelektüel hayatında yeni çizgiler çizmiş bir yapılanma neden araştırma konusu yapılmaz? Derin bir merak içerisindeyim.

İncelemeniz için, internette araştırma yaparken karşılaştığım ve YMM hakkında (hala gelişmesi gerekse de) internette karşılaştığım en iyi çalışma olan http://mucadeleci.blogspot.com sitesini tavsiye edebilirim.

Türk-İslam siyasi tarihi, eğrisi ile doğrusu ile hepimize ait. Ve tarihimiz, kitaplıkların tozlu raflarında kalmaktan fazlasını hak ediyor. Araştırmacılarımızın ve gençlerimizin dikkatine sunuyorum.

(...)

Yazar: Yasin Karagözlü
http://www.haberhilal.com/yazar-YENIDEN-MILLI-MUCADELE--256/

Gönderen: Mehmet Mutluoğlu

3 yorum:

Ziyaretçi,  28 Haziran 2009 13:40  

Muhterem Yasin KARAGÖZLÜ Beyefendi,
Öncelikle Cenab-Hakk’ın selamı,rahmeti,bağışı üzerinize olsun der;
Selam,sevgi,hürmet ve muhabbetlerimi sunarım.
Yeniden Milli Mücadele ile ve mucadeleci.blogspot.com sitesiyle ilgili yazınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
1971 yılından beri mensubu olmakla şeref duyduğum Yeniden Milli Mücadele Hareketi Türkiye’ye,Türk dünyasına,İslam dünyasına ve insanlığa hizmet eden, abartılı söylemiyorum;binlerce akademisyen,gazeteci,edebiyatçı (şair,romancı,hikayeci, vb.),siyaset ve devlet adamı,mütefekkir,aksiyoner,gönül insanı yetiştiren bir okuldur. Bu okulda onlarca yıldır hem öğrencilik ve hem de öğretmenlik yapan bir kişi olarak benim de birçok öğrencim şu anda akademisyen,doktor ve benzeri alanda hizmet sunmaktadır.
Yeniden Milli Mücadele asla dar bir hizipçilik anlayışı ile hareket etmemiş;bütün bir Milleti kucaklamış ve kucaklamaktadır.
Yeniden Milli Mücadele,Öksüz Çanakkale’nin,
Sahipsiz Dumlupınar'ın
ve
boynu bükük Sakarya’nın varisi olmak cehdindedir.,
Yeniden Milli Mücadele,
Muhteşem tarihimize layık ondan daha muhteşem bir geleceği tüm milletimizi uyandırarak gerçekleştirmeyi istemektedir.
Yeniden Milli Mücadele,Çağımızı bir fetih çağı toplumumuzu bir fetih toplumu haline getirmenin bir zaruret olduğuna inanmaktadır.
Yeniden Milli Mücadele bugün MİLLET le hedefini MUHTEŞEM TÜRKİYE olarak ortaya koymaktadır.
Yeniden Milli Mücadele Horasan Erenlerinin şanlı topluluğudur.
Yeniden Milli Mücadele Modern çağlarda idealist Türk insanının yazdığı destandır.
Bu vesileyle bu kutlu ocağın kurucusu ve lideri,başöğretmeni Aykut EDBALİ Beyefendiye ve bu ocakta yetişen,ilham alan bütün ağabey ,kardeş ve dostlarıma en kalbi selam,hürmet ve muhabbetlerimi iletiyorum.
Rahmet-i Rahmana göç etmiş ağabey ve kardeşlerimize de Yüce Mevla’dan sonsuz rahmetler niyaz ediyoruz.
Tekrar teşekkürlerimi iletir;yürekten selam,sevgi,hürmet ve muhabbetlerimi sunarım.
Baki Huda'ya emanet olunuz efendim.
Mehmet MUTLUOĞLU
Bayrak Radyosu-Trabzon

Ziyaretçi,  30 Haziran 2009 23:07  

yerinde bir değerlendirme yapmış Yasin Bey, tebrikler.

Mehmet Can

Ziyaretçi,  16 Şubat 2010 17:29  

DEĞERLİkARDEŞİM, DOSTUM MEHMET MUTLUOĞLU BEYEFENDİ,
Yazınızı duygulanarak okudum.
Güzel yazmışsınız.
Lakin, sebepleri şu veya bu olabilir ve araştırılmaya değer, Mücadele Birliği bir gençlik teşkilatıydı, muazzam bir gençlik yetiştiren okuldu. Ancak sanki tatil oldu.
Ben de eminim ki, niyet halis..
Siyaset bazında kuralına göre oynanmıyor. Bunu istesek de yapamayız. Hamurumuz müsait değil.
Onun için görünür muvaffakiyet en azında şimdilik uzaklarda gibi..
Bizim işimiz siyasi olmamalıydı zaten.
Biz, Çanakkale şehitlerinin, Horasan erenlerinin, alperenlerin,Dumlupınar'ın, Sakarya'nın soluğu; Ashabı Kiramın 21.YY. versiyou olarak yurtlarla, basınla, kültürle hizmete devam etmeliydik.
Olmadı..
Ama şunu da unutmayalım, hiçbir Mücadeleci, bahsttiğiniz o Sahabe kültürü nedeniyle, ne kadar eleştirse, ayrı dursa da birbirini görünce 30-35 yıl önceki o "samimiyet kucağını" açar.. Parolamız şu olmalıdır:AYRI SİYASİ GÜZERGÂHLARDA OLUNSA DA, ELEŞTİREL YAKLAŞIMLARDA BULUNULSA DA,ÜMİTVAR OLMA NOKTASINDA, HAYAL KIRIKLIKLARI OLSA DA...HER MÜCADELECİ KARDEŞTİR, BİRBİRİNİ GÖRÜNCE HİÇ YABANCILAMAZ..SEVGİ VE SAYGIYLA KUCAKLAŞIR..
SELAM VE DUALARLA
www.mehmetaliaktar.com

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.