Mazi - Kardeş Notları

Çarşamba, Haziran 03, 2009

Geçenlerde kapıma iki genç geldi. Bana "Türk Solu" isimli dergiyi ve "Mücadele Birliği" adını verdikleri "Ulusal Bağımsızlık Örgütlenmelerini" anlattılar.

30 yıl kadar öncesini hatırladım.

İkişer kişilik gruplar, halkın arasına dağılır, "Mesele anlatır" lardı. "Yeniden Milli Mücadele Mecmuası" na abone yaparlardı. Onbeş yaşındaydım. "İki günü aynı olan ziyandadır" sözü gereği hergün yeni bir takım insanlara "Mesele Anlatmak"! Koskoca Türkiye ve yaklaşık 45 milyon insan! Ve o insanların gözlerinin içine bakarak anlatıyorsun: "Milletim UYAN!" diyorsun!

"Askeri alanda ZAFERE ulaştığın Milli Mücadele Hareketi, Kültürel, ekonomik ve Siyasal alanda tam bir egemenlik sağlayıncaya kadar, "Yeniden Milli Mücadele" kaçınılmazdır" diyorsun. "Milli Mücadelemizin temel ilkeleri...." diyorsun.

"Aferin delikanlı, seninleyiz" diyorlar veya "-Benim adıma oy verdiğim X parti mücadele eder, oyumu verdim mi iş biter" diyorlar. "Boşver evladım sen okulunu bitir, memuriyetine bak, sana mı kalmış bunları düşünmek" diyorlar."Parafinli yağ satılıyor, portakallara cıva şırınga edilerek ihracatımız baltalanıyor, üretmeyen, ihracat yapmayan ekonomi batmaya mahkumdur, hep borç alarak ekonomi yönetilmez, BORÇ ALAN BUYRUK ALIR!"diyorsun.

"Abartma delikanlı" diyorlar. "Bir avuç genç olarak siz mi bunlara çare olacaksınız?" diyorlar.

"Üzülme, mahsun da olma, sana düşen ancak tebliğdir. Tebliğ ettik mi?
ALLAH'IM ŞAHİT OL! ALLAH'IM ŞAHİT OL! ALLAH'IM ŞAHİT OL!"

Mevzi başarıların parlaklığı ile gözleri kamaşanlar! Bugün neredeyiz? Türkiye nerede? Daha mı özgürüz? Daha mı egemeniz? Komşumuz sözümüzü dinlemiyor! Hanelerde yetim feryadı yürekleri dağlıyor!

Bulgur kuyruklarında ezilenler!.. Bankalarımızın %60' ı yabancıya satıldı. Kapitülasyonlar neydi? Bugün yaşananlar ne? 2003 temmuz ayından bu yana kaç m2 toprağımız yabancıya satıldı? TMO' nden aldığımız pirinç neden Tayland malı? Bizim çiftçimiz neden gerektiği kadar ekemiyor? AB' nin pamuk tarlası olmaktan öte hangi sanayi tesisimizin ürettiğini dünyaya satabiliyoruz. Yerli ekonominin tek lokomotifi olan İnşaat sektöründe neden bütün ana makina ekipmanı hala Alman, İtalyan, Fransız, Çin, Kore, Japon malı? Hala gerekli kapasitede bir iş makinası neden yapamıyoruz? Neden yerli beton makinası üreticisi olan bütün firmalar vergi, döviz ve yabancı tekelci firmaların yerli işbirlikçilerinin şantaj ve tehditleri altında?
Ekonomimiz güçlü mü? Bağımsız mı? Yoksa EKONOMİK BİR MİLLİ MÜCADELE ŞART DEĞİL Mİ?
Irak sınırımız kevgire döndü. 14 evladımız, kardeşimiz bayramda şehit oldu.

DIŞ POLİTİKADA MİLLİ MÜCADELE RUHU ŞART DEĞİL Mİ?(1938 YILINDA BÜTÜN SINIR KOMŞULARIMIZ VE BÖLGE ÜLKELERİ İLE DOSTLUK VE SALDIRMAZLIK ANLAŞMALARIMIZ VE PAKTLARIMIZ VARDI. ŞİMDİ HANGİSİ İLE VAR?)

Anadolu boşalıyor, büyük şehirlere yerleşiyoruz. Bizi biz yapan değerler(Küçüğünü koruma, büyüğünü sayma, dürüstlük, komşu hakkı, ana-baba hakkı, imece vb.) nereye kayboluyor? Bayramda karşı komşusu ile bayramlaşan kaç kişi var? SMS' ler sağolsun.
Bir mübarek miras hırsla talan ediliyor. Halkın yardımlaşma umudu fenerler sönüyor. Kimsede tepki yok.(Belki herkes payını bekliyor). Kendi çıkınını doldurmak ve köşeyi dönmek(ne bahasına olursa olsun) hemen herkesin birinci hedefi olmuş.

"FETİH TOPLUMU DEĞERLERİ EĞER BİZE DE HÜKMEDECEKSE, O ZAMAN KURTULUŞ VE FETİH ÇOK YAKINDIR!" AYKUT EDİBALİ.

NEDİR O FETİH TOPLUMU DEĞERLERİ?

"EY KOMŞUSU AÇKEN TOK YATANLAR!"

HUZUREVLERİ NEDEN DOLU?
YETİMHANELERİN ADRESLERİNİ KİMLER BİLİYOR?

İŞVERENLERDEN KAÇI ÇALIŞANININ HAKKINI ALNININ TERİ KURUMADAN ÖDÜYOR? ÖDENEN MAAŞLAR İLE VERGİ VE SİGORTA MATRAHLARI NEDEN ÇOK FARKLI? DEVLET HASTANELERİNDE NEDEN HASTA ÖLDÜKTEN SONRA AMELİYAT SIRASI GELİYOR?(PARASI OLANLAR İÇİN SIRA YOK)

Yeniden Milli Mücadele neden gençlik arasında, üniversitelerde örgütlü değil? Neden bu kadar oy alıyor?

PEKİ SEN NE YAPIYORSUN?

Arkadaş;

DAVA, MİLLETİN VARLIK VE BEKA DAVASI!

Sen bunun neresindesin?
Ahde vefayı bilir misin?
Sen başka yerde bu konuda neyi başardın?
Hacca giden karınca olabildin mi?

"MİLLETLER KENDİ BAĞIMSIZLIK VE KADERLERİNİ BAŞKA MİLLETLERİN KORUMASINA BIRAKAMAZLAR!"

SEN NEREDESİN?

9 yorum:

Ziyaretçi,  4 Haziran 2009 21:52  

mücadeleci mektebi haline gelmiş, eylemde, üretimde olan onlarca yapı var artık.

Peki bu yapılar arasında, Millet Partisi nerede?

Ziyaretçi,  22 Haziran 2009 19:30  

arkadaşlar mücadele kültürü almış olanlar bu ekibe başkan ve davasına ihanet edemez dünya nimetlerini önüne serselerde.bakıyoruz küçük menfaatlere kendimizi bir başkalarının yanında buluyoruz.imtehanı iyi vermemiz gerekir. başkan ve ekibini yalnız bırakmamak çakallara yem etmemek gerekir öyle değilmi...

Ziyaretçi,  22 Haziran 2009 19:55  

Valla ben H.Erden abi kovulduğu zaman koptum partiden...

neden kovuldu? neden haberimiz yok?

ihanet etmek gibi bakmayın parti dışındaki çalışmalara. Bu Mücadele'ye kaybettirir.

Ziyaretçi,  22 Haziran 2009 22:18  

niyet önemli beyler... o parti, bu vakıf, şu dernek farketmez. Ayrıca, Vatanını milletini dinini sevenler Mücadelecilerden ibaret değil... Ancak şu bir gerçek; kişisel ihtiraslardan ve nefsani duygulardan arınıp, ehli sünnet yolunda birleşmek en güzel bişey...

Ziyaretçi 29 Haziran 2009 03:29  

Biliyorsun Millet Partisi' nin nerede olduğunu!
O yerinde! Tertemiz duruyor! İktidar hırsı ve hevesiyle ilkelerine sırtını dönenlerin önünde değil elbette!
Kendimizi aldatmayalım!
Rehberimiz de belli, mürşidimiz de!
Enaniyetimize teslim olmayalım!

Ziyaretçi,  29 Haziran 2009 10:03  

Of ki of.

Allah yardımcınız olsun, yolunuz açık, gayretiniz daim olsun inşallah Millet Partililer.

Ziyaretçi,  30 Eylül 2009 22:07  

Kürşat Bey,
Değerlendirmeni çok beğendim. Teşekkür ederim.
Mehmet MUTLUOĞLU

Ziyaretçi,  22 Mart 2010 21:08  

arkadaşlar bu hareketten kovulma diye birşey yok.h.erden kopmamıştır.

Ziyaretçi,  25 Mart 2010 21:58  

hasan abi hareketten kopmadı evet, dergi binasından bizzat aykut tarafından dışarı atıldı! partiden ayrılmıştır, hareketten kopma diye birşey sözkonusu değildir.

Yorum Gönder

"Mücadele Birliği nasıl ki kurluduğu yıllarda sahabe iştiyakı, imanı, gayreti ile çalışmışsa; Bugün de hiç bir grup, parti, şahıs tekelinde değildir.

Bu teşkilatın tezgahından geçenler yine aynı kardeşlik duyguları ile birbirlerine bağlıdır. Bunu ifsad eden, arada husumeti yayanlar asla Mücadeleci olamazlar!"

Son Yorumlar

İman Et
Mücadele Et
Zafer Senindir!
Zafer Hakkın
ve Hakk'a inananlarındır!
Kopyalama hakları: GNU, GÖBL.